Hosting Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

İnternette ziyaret edilen web siteleri, çok hızlı internet hızlarına sahip, 7/24 açık olan “server“, yani “sunucu” adı verilen bilgisayarlar tarafından barındırılırlar. Bu sunucuları evde bulundurmak ve sürekli açık tutmak zor olduğundan bu ihtiyacı sağlamak amacı ile bir takım özel firmalar vardır. Bu firmalar server bilgisayarlarını kurup, hızlı bir internet erişimi ile özel merkezlerde bu hizmeti kullanıma sunarlar.

hosting

Bu sitelerin özel firmalarca kurulmuş olan merkezlerindeki sunucularında kullanıma girmesine hosting yani Türkçe karşılığı ile barındırma denir. Bu tarz barındırma hizmeti veren özel firmalar ise “hosting firması” adını alır. Hosting firmaları, müşterilerinin ihtiyaçlarına göre çeşitli özellikte ve boyutlarda hosting paketleri oluşturarak, bunları aylık, 3 aylık, 6 aylık veya 1 senelik veya daha uzun süreli olmak üzere web site sahiplerine kiralarlar. Hosting paketinin özellikleri, sunucuların kalitesi, hızı ve ödeme planları firmadan firmaya değişiklik gösterebilir.

hosting-sunucu-server

Sizinde yeni açmayı planladığınız bir web sitesi var ise sitenizi yayına sokmak için mutlaka hosting paketlerinden birini alıp sitenizi burada barındırmalısınız. Hosting seçiminizi yaparken sitenizin hangi yazılıma sahip olduğu ilk önemli etkendir. Linux hosting ve windows hosting olarak ikiye ayrılan hosting paketlerini siz kendi sitenizin özelliklerine göre seçmelisiniz. Örnek olarak yeni bir blog açtınız ve bunu WordPress kullanarak yaptıysanız, sitenizden ve sunucunuzdan tam randıman alabilmeniz için Linux hosting kullanmanız önerilir. Ayrıca yeni açacağınız küçük çaplı siteleriniz için ilk etapta küçük alana ve trafiğe sahip paketler kullanmanız yeterli olacaktır. Bunun yanında hosting alırken kesinlikle büyük kurumsal firmalarla çalışın, firmanın fatura kesip kesmediğine ve yer sağlayıcı belgeleri olup olmadığını mutlaka araştırın. Kurumsal olmayan firmalarla çalıştığınız taktirde sitenizin barındığı hosting haber vermeden kapatılabilir ve elinizde alınmış herhangi bir yedek yoksa, sitenize verdiğiniz bütün emekler boşa gitmiş olur.

  • 2 Bu dökümanı faydalı bulan kullanıcılar:
Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

İlgili diğer dökümanlar

DNS Ayarları | 2015 Yeni Dns Adresleri | DNS Değiştirme

DNS ayarları 2015-2016 yılında güncellenen dns (Domain Name System) Alan Adı Sistemi adreslerini...

Outlook 2010'da pop3 e-mail adresimi nasıl kurarım?

Aşağıdaki aşamaları inceleyerek Microsoft Outlook 2010 programında hesap oluşturabilir ve gerekli...